Hasznos naptár program MX Linux alá

Különféle naptár programok kifejezetten kedvelek. Én sok időpontot a google fiókomhoz tartozó „Naptár” alkalmazásban tartok, így bárhonnét hozzáférek, és ha kell, akkor riasztást is kapok. Sok program kezeli ezeket, a thunderbird-hez is van egy plugin, amivel kibővítjük a levelezőnket egy naptár funkcióval. Most egy önálló programot mutatok be, mai többplatformos és nagyon egyszerű használni.

MineTime telepítése MX Linux alatt

Az első lépés természetesen a letöltése, amit a MineTime () oldaláról letöltött telepítővel tudod megoldani MX Linux alatt. A github oldalon javasolt két függőséget érdemes feltenni

sudo apt-get install libgconf-2-4 
sudo apt-get install libsecret-1-dev

Majd a letöltött fájt is telepíteni. A github  oldalukon appimage formában is megtalálható, ha éppen azt szeretnéd használni.

TimeMine beállítása MX Linux alá

Telepítés után először a kívánt naptárakat kell beállítani, majd használatba is vehetjük a programot. Az eltérő naptárszolgáltatások elérő azonosítással, de egyszerűen integrálhatóak a MineTime programba. Így MineTime natív módon működik a Google Naptár, az Outlook.com, a Microsoft Exchange, az iCloud és a CalDAV szolgáltatással: ez azt jelenti, hogy az összes naptárat közvetlenül az MineTime-ben rendezheted. Ami akkor nagyon kellemes, ha több naptár megoldást is használnod kell egyszerre.

MineTime MX Linux alatt

Gyakorlatilag semmi különleges nincs benne, én a google naptárral próbáltam ki.

MineTime napi nézet

Napi, heti, havi nézet és hozzá tudok adni új bejegyzést – hát csak erre van szükségem, legalább nem veszi el semmi extra a figyelmet.

Adatbiztonság a MineTime-ben

Kapnak a szerveren a fejlesztők (ez egy kutatási projekt!) hozzáférést az adataimhoz? Csak akkor, ha engedélyét adunk rá. A MineTime helyben szinkronizálja a naptáradatokat, így más felhasználókkal ellentétben nem kell a naptáradatokat a felhőben tárolni ahhoz, hogy az alapvető funkciókat biztosítsák. Bizonyos különleges funkciók azonban megkövetelik, hogy a naptáradatok feldolgozása a szervereinken személyre szabott profilt hozzál létre.

MineTime MX Linux alatt
MineTime MX Linux alatt – adatletiltás

Ez megakadályozható a Speciális funkció opció letiltásával az alkalmazás beállításaiban vagy a regisztráció során. Én letiltottam. Ez gondolom, nem okoz senkinek sem meglepetést.

Pár napja használom ezt a kis alkalmazás, eddig nem volt semmi gondom vele.

A képek mwntése a már ismertetett shtutter-el készült. Próbáld ki, hasznos képlopó, képmanipuláló alkalmazás az MX Linux alá!

Ennyi